Stellar wijnen

Stellar Organics & Firefly

De Firefly wijnen worden gemaakt door Stellar Organics, Zuid-Afrika. De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden die liggen tussen de noordelijke grenslijn van de Olifantenrivier en Namaqualand. Stellar is de   grootste biologische wijnproducent van Zuid Afrika en al haar producten zijn Fair for Life gecertificeerd.

Er is een vriendelijke, ontspannen werkverhouding tussen de boeren en arbeiders. De arbeiders zijn voor een belangrijk deel eigenaar van de wijngaard en de wijnkelder. De fairtrade premie wordt geïnvesteerd in huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs voor de arbeidersgezinnen en vele andere projecten. Jonge kinderen gaan naar een nabijgelegen dagschool/naschoolse opvang. Voor oudere kinderen is er een schoolbus beschikbaar.

Stellar is een zeer vooruitstrevende wijnmaker uit Zuid-Afrika. Ze zijn voortrekkers in de wijnindustrie op het gebied van Biologisch produceren en FairTrade. Zo waren ze de eerste wijnmaker in de wereld die het FairTrade label kregen en de eerste Afrikaanse wijnmaker die geen sulfiet toevoegt aan haar wijnen. Stellar is een bedrijf dat geen compromissen sluit op het gebied van Biologisch produceren. Zo wordt er geen kunstmest gebruikt maar compost en organische materialen en worden wijngaardslakken niet bestreden met pesticiden, maar worden er eenden ingezet om de slakken op te eten. Door de geplukte druiven snel af te koelen naar 0 graden kan men de toevoeging van sulfiet voorkomen, omdat gisten en bacteriën bij deze temperaturen inactief worden. 

Meer informatie...