Meer info over de tajine. De tajine is niet weg te denken uit de keuken van Marokko en veel Noord-afrikaanse landen. De keuken van Marokko heeft zich in de geschiedenis ontwikkelt vanuit rondtrekkende berbers en Arabieren. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht klaar gestoofd met als resultaat een vetarme schotel.
Bij het eerste gebruik is het van belang de schaal 24 uur te laten weken in water. Als de schaal langere tijd niet gebruikt wordt, wordt aangeraden dit nogmaals te herhalen. Men kan er vlees (bv. lamsvlees), vis (bv dorade, garnalen), of groenten (bv pompoen, courgette, paprika, aubergine, aardappel) gerechten in bereiden met een kruidenmix: komijnzaad, gemberpoeder, kurkuma, koriander). Verder is het lekker om toe te voegen: olijven, pruimen, tuinbonen en zongedroogde tomaten.
De traditionele manier van koken is om het gerecht gaar te stoven op houtskool, maar dit kan ook op een klein gaspitje met vlamverdeler op het fornuis.
De importeur van deze tajines bevordert de werkgelegenheid en daarmee het welzijn onder kansarme producenten. Teranga helpt deze producent en zijn werknemers door de producten voor een eerlijke prijs in te kopen, zodat de producent en werknemer hun familie goed kunnen onderhouden en hun kinderen naar school kunnen sturen.
maak van oud nieuw
Ulemu uit Malawi wilde graag ontwerper en kleermaker worden. Zij heeft hiervoor een opleiding gevolgd, die mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van Fairtrade Eindhoven in combinatie met de Talent foundation. Zij heeft haar diploma gehaald. Wij zijn trots op haar. Gefeliciteerd Ulemu!
Geweldig! Waterflesjes gemaakt van afval van de rietsuikerplantages.
Meer voorbeelden vind je hier
Minder verspillen blijkt een leuke uitdaging
tips
Onze stad van morgen en welke textiel is een goede keus?
In het kader van het transparant maken van de keten zijn consumenten filmpjes gemaakt van 8 productgroepen.
Stichting Fair Trade Eindhoven heeft per 1-1-2016 een ANBI stautus.
Dak van de wereldwinkel ligt vol met zonnepanelen.