45 jaar wereldwinkel

wethouder oosterveer m

Dit jaar bestaat wereldwinkel Eindhoven 45 jaar.

 

Samen met de vrijwilligers en de genodigden hebben we terug gekeken op 45 jaar fairtrade promotie. Er is veel veranderd. Het begon als een actievoerende club mensen die eerlijke koffie wilden. De fairtrade importeurs  zorgen nu voor een breed fairtrade assortiment. Ze geven de producenten eerlijke prijzen, goede arbeidsomstandigheden en helpen hen om de kwaliteit te verbeteren.  In de afgelopen jaren gingen ook designers op pad om te helpen bij  het ontwerpen van design dat aansluit bij de westerse smaak.   

Wethouder Marcel Oosterveer   sprak inspirerende woorden en  ging in op actuele de situatie  waarbij ontwikkelingslanden extra hard geraakt worden door de corona pandemie. 

Op naar de volgende 45 jaar  , zei hij en   hij vroeg de vrijwilligers door te gaan met hun mooie werk, want jammer genoeg is er nog veel niet eerlijk verdeeld in  onze wereld.  

 

45 jaar waren jaren met veel aandacht voor fair trade,  activiteiten  ter inspiratie om bij te dragen aan een betere wereld - global goals- en interessante exposities.  En we gaan door. We gaan door met promoten fair trade en we gaan door met onze activiteiten en ook door met  leuke dingen voor onze bezoekers. Zo is er de hele maand oktober een kleurige exposite met prachtige olieverf schilderijen van Jan-Arie Scholten.