11 oktober internationale meisjesdag

Uleme

Op internatioanle meisjes dag steunt Fairtrade Eindhoven de talentvolle Ulemu. (foto boven). Zij is 19 jaar en woont in  Blantyre, in Malawi. Haar droom is om een goed opgeleide kleermaker en ontwerper te worden. Als ze haar droom kan waarmaken kan ze goed in het levensonderhoud van haarzelf en haar familie voorzien. En zij kan op haar beurt andere jonge mensen in haar omgeving het vak leren, zodat die ook een kans krijgen op een beter leven.    Maar omdat er geen geld is om een opleiding te volgen biedt Talent foundation PvT haar de helpende hand in de vorm van een financiële bijdrage en coaching/ begeleiding ter plekke. De kans op slagen is, zo blijkt uit de praktijk, bijzonder hoog. Talent foundation PvT ondersteunt jonge mensen die ambitie hebben, een droom hebben. Zonder financiële steun lukt het hen niet om die ambitie, die droom uit te laten komen. Omdat ze geen mogelijkheden zien. Daarom ondersteunen wij deze jonge talenten.

De Stichting Fair Trade Eindhoven draagt ook graag een steentje bij aan de opleiding van Ulemu. Haar talent en vaardigheden sluiten aan bij het gedachtegoed van “No Waste”, waarin onder andere het ontwerpen en maken van kleding, vaak met hergebruik van materialen, een belangrijke plaats in neemt. 

Heb je ook interesse in het ondersteunen van Ulemu of andere talenten die een opleiding of ambacht willen leren dan kun je ons ondersteunen met een donatie. Op de website www.talentfoundation.nl vind je naast alle informatie over de stichting en de talenten een doneerknop.